Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!!

Στους 149 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για τους τίτλους τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μερεντίτη, Παναρίτη και Καϊλή ξεκαθάρισαν, πως "δεν παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση". Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Διαβάστε στο NEWS 247 τις ραγδαίες εξελίξεις (Vids)

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, με την οποία γνωστοποίησε πως δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι βουλευτές Σούλα Μερεντίτη και Έλενα Παναρίτη δήλωσαν το ίδιο.

Διαβάστε όσα συμβαίνουν από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

"Δεν είμαι διατεθειμένη να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας", είπε η Έλενα Παναρίτη,μιλώντας στον Realfm.

Νωρίτερα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, σε γραπτή ανακοίνωσή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, γνωστοποίησε πως δεν παραιτείται από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς της, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής, δε θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διαμαντοπούλου: "Να διασφαλίσουμε την ενότητα του ελληνικού λαού"

"Προτεραιότητες, να παραμείνουμε στο ευρώ, να υπογραφεί η συμφωνία της 26/10 και να διασφαλίσουμε την ενότητα ελληνικού λαού", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

"Αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένη από τις δηλώσεις και το ύφος των Μερκελ - Σαρκοζί, Περιμένουμε εξηγήσεις και απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές", πρόσθεσε προσερχόμενη στη Βουλή.

Λοβέρδος: "Σημασία έχει τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται"

"Προέχει η εθνική ενότητα. Σημασία έχει τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός, αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Κάθε συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου, είπε, είναι και μία στέρεη και καλή βάση για να αναπτυχθουν όλες οι απόψεις με στόχο την ενότητα και την αποτροπή του διχασμού.

Ψυχραιμία και εθνική ευθύνη ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, υπογραμμίζοντας ότι "η πολιτική κρίση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε κρίση δημοκρατικών θεσμών και δημοκρατικής ομαλότητας".

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής παράδοσης- παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Ι. στον στρατηγό Μ. Κωσταράκο ο κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι εξελίξεις μετά τις Κάννες δεν είναι θετικές και ζήτησε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο υπουργικό συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε όσα συμβαίνουν από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

Λιντζέρης: "Ο Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν"

Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο βουλευτής Δ. Λιντζέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό, να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

"Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν", είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας "υπολόγους" τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος.

"Το αίτημα διακυβέρνησης είναι περισσότερο εμφανές, η χώρα δεν μπορεί χωρίς κεντρική διεύθυνση, πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο κ. Λιντζέρης χαρακτήρισε επιτακτική και αναγκαία τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Καταστατικό του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν, κατέληξε.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ν. Αλευράς τόνισε, πως "πρέπει να διασφαλιστεί η διακυβέρνηση της χώρας".

Ο Δ. Κρεμαστινός έθεσε ζήτημα "αξιοπιστίας του πρωθυπουργού και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας".

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, έκανε έκκληση για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

"Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκροτηθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές", επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

"Τα ψέματα τελείωσαν, είναι ώρες ευθύνης για όλους μας", διεμήνυσε η πρώην υπουργός.

Διαβάστε όσα συμβαίνουν από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε από το βήμα της Βουλής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ονομαστική έκκληση προς όλους του πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα εθνικό πολιτικό συμβούλιο για να αποφευχθεί, όπως είπε, η εθνική καταστροφή.

Να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση ενότητας και μετά να πάμε ομαλά σε εκλογές, ζήτησε ο Τηλ. Χυτήρης.

"Ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι, αλλιώς θα σφαγούμε", συνέστησε οΑπόστολος Κακλαμάνης, εισερχόμενος στη Βουλή.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού...

"Η στάση Παπανδρέου είναι υπεύθυνη και η μέχρι τώρα θετική συμβολή του θα έχει ανάλογη συνέχεια, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κάθε φορά", δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.

"Δεν τίθεται θέμα για παραμονή μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Το ευρώ είναι εθνικό κεκτημένο", δήλωσε ο κ. Ρέππας υπαναχωρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του, περί ανάγκης συγκρότησης εθνικής σωτηρίας. "Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες μας", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στις σημερινές δηλώσεις του μάλιστα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε, πως η πρότασή του ήταν να ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης, μετά να περάσει η δανειακή σύμβαση και ενισχυτικά, να πάμε σε δημοψήφισμα για την σύμβαση κι όχι για την παραμονή ή όχι στο Ευρώ.

"Εθνική ευθύνη η στήριξη του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Χρ. Μαγκούφης.

Ο κ. Μαγκούφης συνέστησε υπευθυνότητα, σύνεση και ενότητα της πατρίδας και του Κινήματος τασσόμενος υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

"Θα ακούσω την πρωθυπουργό στο ΥΣ και θα τοποθετηθώ. Η Δημοκρατία και η ηθική έχουν τους κανόνες τους", δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Σπ. Κουβέλης

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη συμμετοχή ή όχι στο ευρώ τάσσεται ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Κουβέλης.

"Γιατί διαφωνούμε να πουν οι Έλληνες τη γνώμη τους; Γιατί φοβόμαστε ότι οι Έλληνες δεν θα θέλουν την παραμονή στο ευρώ; Γιατί φοβόμαστε μόνοι μας να εξασκήσουμε τα δικαιώματα της εθνικής μας κυριαρχίας;", διερωτήθηκε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι "φτάνει πια να περιμένουμε όλη την ιστορία μας να μας βοηθήσει κάποιος άλλος χωρίς εμείς να έχουμε άποψη, ευθύνη, θάρρος".

"Μήπως η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα που όλοι αναζητούν θα έπρεπε να αρχίσει από το να γινόμασταν πιο υπεύθυνοι και δημοκρατικοί;" κατέληξε ο κ. Κουβέλης.