Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ !!!

Αυτή ειναι η χώρα της Ευρώπης με την πιο βρώμικη θάλασσα

«Τουρισμός» στην γειτονική Αλβανία με 63% «κακής ποιότητας» νερά για κολύμπι
Τα καθαρότερα και τα πιο «βρώμικα» νερα για κολύμπειαξιολογεί ο ΕΟΠ μετά από τις τελευταίες μετρήσεις που καθορίζουν την ποιότητα των υδάτων στην Ευρώπη.
Η Eλλάδα φυσικά με 97% βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την κορυφή όμως στην «γειτονιά» μας έχουμε και τα νερά με την χαμηλότερη ποιότητα!
Ο υψηλότερος αριθμός περιοχών κολύμβησης με ύδατα «ανεπαρκούς ποιότητας» καταγράφηκε στην Ιταλία (100 περιοχές κολύμβησης ή ποσοστό 1,8 %), στη Γαλλία (82 περιοχές κολύμβησης ή 2,4 %) και στην Ισπανία (39 περιοχές ή 1,8 %).
Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην γειτονική Αλβανία, την οποία αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί την παρουσιάζουν ως ιδανικό και ανερχόμενο τόπο διακοπών των Ελλήνων, για οικονομικούς κυρίως λόγους.
Η γειτονική χώρα είναι πρωταθλήτρια στα ύδατα "ανεπαρκούς ποιότητας" καθώς μόνο το 37% των δειγμάτων κρίθηκε καλής ποιότητας.
Την Αλβανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η Ελβετία (σ.σ. μαζί με την γειτονική χώρα είναι οι μόνες εκτός Ε.Ε. από τις οποίες πήραν δείγματα οι άνθρωποι του ΕΟΠ) με ποσοστό 61%.
Με τον μέσο όρο στην Ευρώπη να είναι στο 85% η καθαρότητα των ελληνικών νερών σε περιοχές κολύμβησης είναι στο 97% πίσω μόνο από το Λουξεμβούργο (100%) που δεν βρέχεται από θάλασσα και τις πολύ μικρότερες Μάλτα και Κύπρο (99%) που βρίσκονται σε πιο ανοιχτή θάλασσα.
Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τη θετική τάση των τελευταίων 40 ετών για ολοένα και καθαρότερα ύδατα σε παραλίες και περιοχές κολύμβησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης συλλέχθηκαν αναλύσεις δειγμάτων υδάτων από περισσότερες από 21 000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης· έτσι προκύπτει μια καλή ένδειξη των περιοχών που αναμένεται να έχουν την υψηλότερη ποιότητα υδάτων κολύμβησης φέτος το καλοκαίρι.
Τα δείγματα των υδάτων κολύμβησης που συλλέγονται παρακολουθούνται για περιττωματική μόλυνση από λύματα και κτηνοτροφικά απόβλητα
Όπως προαναφέρθηκε η Ελλάδα ανήκει στην πεντάδα όπου ποσοστό τουλάχιστον 95 % των υδάτων κολύμβησης αξιολογήθηκαν ως «εξαιρετικής ποιότητας».



http://www.thepressroom.gr/ellada/ayti-einai-i-hora-tis-eyropis-me-tin-pio-vromiki