Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ... ΤΟ '' ΓΕΝΕΤΙΚΟ DOPING '' !!!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' 




12/8/16
Διακεκριμένες προσωπικότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ελληνικού Αθλητισμού και της Ορθοδοξίας προλογίζουν το βιβλίο που έχει τον τίτλο:
¨ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ¨
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: «Σας συγχαίρω για την παρούσα έκδοση (…) Είναι πολύ σημαντική η ενασχόλησή σας και η ενημέρωση του κόσμου ως προς το Γενετικό Ντόπινγκ»
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Τη συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και καταστολής των αναβολικών την πραγματοποιούμε με τη σταθερή συνεργασία μας και με την εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨»
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: «(…) Σας καταθέτουμε τον θαυμασμό μας γι’ αυτό που είστε και γι’ αυτό που επιτελείτε!»
Τυπώθηκε, και θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, το βιβλίο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, που έχει τον τίτλο ¨ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ¨. Αγκαλιάζει όλο το φάσμα των αναβολικών κάνοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ειδική αναφορά – χάριν στις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανασίου Τζιαμούρτα, Δημητρίου Κουρέτα και Δημητρίου Σούλα – στο νέο πρόβλημα που έχει προκύψει για τη Νεολαία, και την Κοινωνία γενικότερα, από το ¨Γονιδιακό ή Γενετικό Ντόπινγκ¨.
Στους Προλόγους αναφέρονται τα εξής:
Ο Πρόεδρος της Βουλής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, σημειώνει: «Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και, κυρίως, ως λάτρης του αθλητισμού και του στίβου, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης «Ημερίδας», με θέμα το doping, που παρουσιάζεται στην παρούσα Ειδική Έκδοση.
Η προσπάθεια ορισμένων αθλητών να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να φθάσουν στη νίκη με αθέμιτους τρόπους δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο. Είναι όμως, σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος της χρήσης αναβολικών. Όσο τα κρούσματα doping συνεχώς αυξάνονται, τόσο η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στις αξίες του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι» βαίνει μειούμενη, με αποτέλεσμα την άδικη απαξία του συνόλου των αθλητών και του αθλητισμού γενικότερα.
Είναι πολύ σημαντική η ενασχόλησή σας και η ενημέρωση του κόσμου ως προς το «γενετικό doping», τις μεθόδους δηλαδή γενετικής μετάλλαξης του ανθρώπου με σκοπό τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων. Τέτοιες μέθοδοι δεν μπορούν παρά να μας σοκάρουν και οφείλουμε όλοι την υπαρξιακή και επιστημονική μας εγρήγορση, ώστε να απαντήσουμε σήμερα σε ζητήματα και προβλήματα που φαίνεται να έρχονται από το μέλλον.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας».
Στον δικό του Πρόλογο ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει τα εξής: «Το doping, δεν είναι μόνο δολοφόνος των αξιών και ιδανικών του αθλητισμού. Είναι και δολοφόνος ψυχών και σωμάτων. Όπως μάλιστα αποδεικνύεται τελευταία, είναι - δυστυχώς - ένας δολοφόνος με ιδιαιτέρως εκτεταμένη εγκληματική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο και όλο και περισσότερα θύματα.

Ακριβώς γι’ αυτό, ευθύνη και υποχρέωση όλων, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, είναι η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια αφενός στην κατεύθυνση της ενημέρωσης – πρόληψης και αφετέρου στην κατεύθυνση της καταστολής – τιμωρίας όσων προωθούν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών ή μέσων με σκοπό την τεχνητή και αθέμιτη αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στον ΣΕΓΑΣ. Στην κατεύθυνση της πρόληψης, με τη συστηματική ενημέρωση αθλητριών, αθλητών και προπονητών, μέσα από σεμινάρια και προπονητικές συγκεντρώσεις, αλλά και με τη σταθερή συνεργασία μας με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, και την υποστήριξη των δράσεών της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση της καταστολής, με τη συνεργασία μας με τη WADA, με ελέγχους εντός αγώνων, με την επιβολή της υποχρέωσης κατάθεσης where about στο σύνολο ων αθλητριών και αθλητών των εθνικών μας ομάδων, με πρόσθετους έκτακτους ελέγχους εκτός αγώνων με κλήρωση (πάντα μέσω του ΕΣΚΑΝ), αλλά και με τον δια βίου αποκλεισμό από το στελεχιακό δυναμικό της Ομοσπονδίας μας προπονητών που αθλητές τους έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των διατάξεων περί doping.

Προφανώς η προσπάθεια ενάντια στο doping, ιδιαιτέρως μάλιστα σε σύγχρονες μορφές του, όπως το γενετικό, που εξέτασε η ¨Ημερίδα¨ της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πιστεύω ότι θα γίνει καθολική και συστηματική. Και αυτό αποτελεί πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας, που οφείλει να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά (η ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ, η επιστημονική στήριξη της προσπάθειας αθλητριών και αθλητών και η δημιουργία ειδικού τμήματος για την καταπολέμηση του doping στην Ελληνική Αστυνομία αποτελούν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση).

Αποτελεί όμως και ευθύνη όλων μας και ιδίως όσων αγαπάμε τον αθλητισμό. Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στον δρόμο που τα τελευταία χρόνια ακολουθούμε. Με μεγαλύτερη ενημέρωση και αυξημένους ελέγχους. Γιατί μόνο έτσι δεν θα πληγωθούμε και πάλι, όπως συνέβη στο παρελθόν. Γιατί μόνο έτσι θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού που αγαπάμε. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά, στους γονείς, στην κοινωνία, καλώντας τους να έρθουν κοντά στο στίβο για να απολαύσουν τα τεράστια οφέλη του αθλητισμού».
Στον Χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κύριος ΙΓΝΑΤΙΟΣ σημειώνει τα εξής: «Αξιότιμοι κύριοι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και του ΣΕΓΑΣ. Ἐντιμότατοι Ἄρχοντες τοῦ τόπου μας, Ἐλλογιμώτατοι Κύριοι Καθηγηταί καί Εἰσηγηταί τοῦ Συνεδρίου.
Χαιρετίζοντες τό Συνέδριό Σας, Σᾶς εὐχαριστοῦμε πού ἐπελέξατε τήν πόλι μας γιά τήν διοργάνωσί του. Ἀποτελεῖ ὄντως μεγάλη τιμή σέ ὅλους μας ἡ διοργάνωσίς του ἐδῶ. Καταλαμβανόμεθα ἀπό ἱερό δέος, ὅταν ξέρουμε καί βλέπουμε ὅτι ἔχουμε ἐνώπιόν μας ἀνθρώπους πού ἐπιτελοῦν ἐπί τῆς γῆς τό ἔργο τοῦ Θεοῦ, προστατεύοντας τούς νέους ἀνθρώπους. Ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός «διῆλθεν εὐεργετῶν καί ἰώμενος» ἀπ’ αὐτό τόν κόσμο. Κι Ἐσεῖς, μ’ αὐτή τήν προσπάθειά σας, θεραπεύετε τό σῶμα. Ὅταν θεραπεύετε τό σῶμα, θεραπεύετε καί ψυχές.
Εἰδικά γιά τό θέμα σας, θά ἤθελα νά ’πῶ τό λόγιον τοῦ Ἀποστόλου Παύλου «οὐδείς στεφανοῦται ἐάν μή νομίμως ἀθλήσῃ» (Β΄Τιμ. Β.5). Γι’ αὐτό, ἡ προτροπή μας πρός τούς ἀθλητάς, τούς γενναίους αὐτούς νέους ἀνθρώπους πού ἐναθλοῦνται σέ στίβους, εἶναι νά ἐπιδίδωνται στό θεάρεστο αὐτό ἔργο μέ εὐγενῆ ἄμιλλα καί νά στοχεύουν στόν Στέφανο τῆς Νίκης, τόν ὁποῖον δίνει ὁ ἀγωνοθέτης Κύριος.
Σᾶς εὐχόμαστε τήν δύναμι τοῦ πολιούχου καί προστάτου μας Ἁγίου Ἀχιλλίου στή ζωή καί τά ἔργα σας.


Ἐπευλογοῦμεν πατρικῶς ὅλους σας καί ὅλα ὅσα θά ἀκουσθοῦν ἐδῶ, καλά καί ὠφέλιμα γιά τήν ὑγεία τῶν ἀνθρώπων, καί κυρίως τῶν νέων μας. Σᾶς καλωσορίζουμε στήν πόλι τοῦ Ἁγίου Ἀχιλλίου, σᾶς καταθέτουμε τόν θαυμασμό μας γιά αὐτό πού εἶσθε καί γι’ αὐτό πού ἐπιτελεῖτε, καί καλή διαμονή στή Λάρισα».

'' ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. : 6973466592