Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !!! ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ '' ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ '' ( ΑΜΑ , 2015 )

Μερική άποψη της Αίθουσας του Συμποσίου με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Στίβου που είχαν έρθει στην Ελλάδα για την εκδήλωση αυτή και τον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη.



                                                                                       11/11/2015
Δελτίο Τύπου
Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης εντυπωσίασε στο Διεθνές Συμπόσιο της AIMS
Διοργανώθηκε στο Intercontinental στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων του Μαραθωνίου στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη
Με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε στις 5/11/2015 Συμπόσιο που διοργανώθηκε για τον ¨Αυθεντικό Μαραθώνιο (AMA, 2015) στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη¨, με Γενικό Συντονιστή το Μάκη Ασημακόπουλο.
Στο σπουδαίο αυτό Συμπόσιο, στο οποίο μετείχαν όλοι οι Πρόεδροι των Διεθνών Ομοσπονδιών Στίβου, παρακολούθησε δε μέχρι τέλους ο Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Μαραθωνίου Δρόμου AIMS Pako Borao, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Horst Milde και ο ειδικός επιστήμονας Έλληνας καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας Γιάννης Πιτσιλαδής, εντυπωσίασε με την ομιλία του ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης
Εικονίζονται από δεξιά ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Pako Borao, η Ελληνίδα Πρέσβυς του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου και ο Παναγιώτης Δημάκος Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. 


Αναφέρθηκε στην κακή πορεία που έχει πάρει η μεγαλύτερη Διεθνής Αθλητική Ομοσπονδία στον κόσμο, η IAAF, η οποία έχει τον τομέα του Στίβου, τονίζοντας ότι η πρόσφατη καταδίκη και φυλάκιση του προέδρου της Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για χρηματισμό, καθώς απέκρυψε θετικά δείγματα ντόπινγκ Ρώσων αθλητών και αθλητριών, είχε ως συνέπεια τον ευτελισμό όχι μόνο του ίδιου αλλά και ολόκληρης της μεγάλης αυτής Ομοσπονδίας. Παράλληλα εξήρε την έντιμη στάση της WADA, η οποία δε διστάζει να ¨φέρνει στο φως¨ τέτοια σκάνδαλα, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Συνεχίζοντας ο Γ. Κατσιμπάρδης είπε ότι η εταιρεία της οποίας προΐσταται και έχει τον τίτλο ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, σε ¨Ημερίδες¨ που έχει πραγματοποιήσει τα τρία τελευταία χρόνια σε έδρες Περιφερειών, σε Πανεπιστήμια και σε Λύκεια, ουσιαστικά έχει προβλέψει τον κατήφορο αυτό της IAAF από τη στιγμή που, με μαύρα χρήματα, έχει καθιερώσει τα Diamond Mittings, όπου μοιράζει στους διάφορους νικητές αθλητές και αθλήτριες διαμάντια, χρυσό και χρήματα, ευτελίζοντας έτσι την ολυμπιακή ιδέα.

Ολοκληρώνοντας ο Γ. Κατσιμπάρδης είπε ότι: «η εταιρεία μας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ – στην οποία μετέχουν επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας όπως είναι ο πρώην πρύτανης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος, ο αναπληρωτής πρύτανης και καθηγητής της Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ζωγράφος, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο καθηγητής της Εγκληματολογίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Γιάννης Πανούσης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, ο δικηγόρος, πέντε φορές επικεφαλής των ελληνικών αποστολών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Γιάννης Παπαδογιαννάκης, ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της ALPHA BANK γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός και επίσης γνωστός διεθνής μπασκετμπολίστας Χρήστος Ζούπας κ.α. – είναι καθαρά ταγμένοι στον αγώνα για την αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και κάθε αθλητικής εκδήλωσης όπως είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνα», τον οποίο ο Γ. Κατσιμπάρδης με απόφαση του Δ.Σ, όταν ήταν πρόεδρος, καθιέρωσε να γίνεται στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα βαλκανιονίκη, υφηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νωρίτερα μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και βουλευτή, Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963 για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τους αγώνες του.    




ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com