Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ;;;












Όσιος Πορφύριος: «Μέσα από τη συμφορά θα βγει ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού!»

Ο π. Αρσένιος Κωτσόπουλος υπήρξε μαθητής ενός πολύ μεγάλου διδασκάλου, του Οσίου Πορφυρίου, έχοντας την τεράστια τύχη και ευλογία να υπάρξει πνευματικοπαίδι του.

Μιλάει για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και για τη μοναδική διέξοδο που βλέπει από αυτή, σύμφωνα πάντα με τα λόγια του χαρισματικού πνευματικού του πατέρα.

– Πατέρα Αρσένιε, πως σχολιάζετε την οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας;

Πως τα καταφέραμε εμείς οι Έλληνες να ναυαγήσουμε μέσα στο λιμάνι; Eίναι απορίας άξιο. Πρέπει να θέλεις πολύ να πνιγείς για να το καταφέρεις στα αβαθή νερά.
Αφενός κληρονομήσαμε το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, το οποίο μας δίδαξε τη λεβεντιά, το φιλότιμο και τη φιλοξενία. Αφετέρου διαθέτουμε το τέλειο ορθόδοξο πνεύμα, το οποίο μας δίδαξε να φωτίζουμε το σκοτάδι με το να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Και επιπλέον έχουμε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, που μας διδάσκει να μην εγκλωβίζουμε την ενέργεια μας στο χώρο μας, αλλά να την απλώνουμε σε όλη την κτίση, όπως κάνει ο ήλιος, ο αέρας και τα σύννεφα.

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν φαίνεται μας ξυπνάει από το λήθαργο του βολέματος, της αρπαχτής, της πρωτοκαθεδρίας των αντιζηλιών και των καπετανάτων. Εγκλωβίζει ο καθένας την ενέργεια του μέσα στους δικούς του και ύστερα απορεί που έχει εκρήξεις. Μα όπου συσσωρεύεται ενέργεια και δεν διοχετεύεται προς τα έξω, η έκρηξη είναι αναπόφευκτη.

– Έχοντας μαθητεύσει κοντά στον Όσιο Πορφύριο, ποια βλέπετε να είναι η διέξοδος από όλη αυτή την κατάσταση;


Κοιτάξτε, έπειτα από όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση. Ναυάγιο στο λιμάνι. Πτώχευση σε καιρό ειρήνης. Συναισθηματικά και ηθικά φτάσαμε στο απόλυτο χάος και απομένει να πατώσουμε και οικονομικά. Η Ελλάδα βαριανασαίνει. Αγκομαχά μέσα στις δύσπνοιες της. Θέλει να ζήσει. Όμως ο Πατροκοσμάς προφητεύει την εποχή μας ήδη πριν από την Επανάσταση του ’21: «Aυτό που έρχεται είναι ένα ψευδορωμέικο. Μετά από αυτό θα έρθει το αληθινό ρωμέικο και τότε θα φάει μαζί ο λύκος με το πρόβατο».

Νομίζω πως η προφητεία του Πατροκοσμά βαίνει στην ολοκληρία της. Το ψευδορωμέικο σωριάζεται. Ένα άλλο Ρωμέικο ετοιμάζεται. «Μετά τη μπόρα τη δαιμονική, θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή», προαναγγέλλει ο π. Παίσιος, ενώ ο Όσιος Πορφύριος είναι πιο συγκεκριμένος: «Βλέπω μέσα από τη συμφορά να βγαίνει ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού που θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό».