Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΥΡΩΑΣΙΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ !!!

Αντίσταση στην Νέα Τάξη και την Παγκοσμιοποίηση που καταστρέφει ολόκληρα έθνη και κράτη

Τέλος οι συναλλαγές σε δολάριο και ευρώ από την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την εφημερίδα «Izvestia», στο έδαφος της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης (η οποία συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζαχστάν και την Αρμενία) θα απαγορευτούν οι συναλλαγές μεταξύ των χωρών σε δολάρια και ευρώ.
Η μετάβαση στις πληρωμές μόνο σε εθνικά συναλλάγματα (ρούβλια, λευκορωσικά ρούβλια, τεγκέ και ντραμ) πρέπει να γίνει μέχρι το 2025–2030.
Τέτοιου είδους πρόταση περιέχεται στο σχέδιο της πρότασης ανάπτυξης των συστημάτων πληρωμών στο έδαφος της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Izvestia» ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών του Εθνικού Συμβουλίου Πληρωμών, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας Αλεξάνδρ Μούριτσεφ.
Την Παρασκευή, στις 28 Νοεμβρίου, στη σύσκεψη για την ανάπτυξη των συστημάτων πληρωμών και της υποδομής της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης στο Καζάν παρουσίασε τις λεπτομέρειες της πρότασής του. Η εταιρία «Εθνικό Σύστημα Πληρωμών» συμμετέχει στην επεξεργασία της πρότασης.

Όπως λέει ο Μούριτσεφ, η πρόταση προϋποθέτει τη δημιουργία της υποδομής του κοινού περιβάλλοντος πληρωμών των χωρών-μελών, που να επιτρέπει να διεξάγονται πληρωμές λαμβάνοντας υπόψη τη συμβατότητα των εθνικών συστημάτων πληρωμών, μεταξύ άλλων και του ρωσικού εθνικού συστήματος πληρωμών με κάρτες και των ήδη υπαρχόντων συστημάτων «Belcart» (Λευκορωσία) και ArmenianCard (ArCa).

Επίσης στο έγγραφο προτείνεται να αρνηθούν από τη κυκλοφορία του δολαρίου και του ευρώ στο έδαφος της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Η ιδέα να περάσουν όλες τις πληρωμές σε ένα ενιαίο συνάλλαγμα στο έδαφος της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης προέρχεται από τον Πρόεδρο του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Τη στήριξαν οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν και Αλεξάνδρ Λουκασσένκο.