Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

¨ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ¨ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ !!! ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ




8/9/2014
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζούστας στο ¨ΒΗΜΑ¨
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΟΥ Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ
Ένα ιδιαίτερα επαινετικό και υποστηρικτικό Άρθρο του αγώνα που κάνει ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης – ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ – έγραψε χθες (7/9/2014)στο ¨ΒΗΜΑ, της Κυριακής¨, Τομέα Αθλητισμού (σελ. 42Α45) ο έγκριτος και ιδιαίτερα έμπειρος δημοσιογράφος Γιάννης Τζούστας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΣΤΑΣ 

Εξαίρει, με λόγια σταράτα και αληθινά, τη μάχη που δίνει πανελλαδικά ο Γιώργος Κατσιμπάρδης για την αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών ψέγει, δε, τους αρμόδιους υπουργούς που στέκονται ανήμποροι.
Γράφει κάτω από τον τίτλο ¨ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ¨: «Προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι των ρεπορτάζ για το διπλό φονικό στη Μάνη, με επίκεντρο τα αναβολικά και ακροδεξιό πρόσημο, η είδηση από το αστυνομικό δελτίο ξανάναβε το σήμα κινδύνου για την εξάπλωση των ουσιών ντόπινγκ. Σε κατάστημα στον Κορυδαλλό κατάσχεσαν χιλιάδες αναβολικά δισκία από 59 διαφορετικές μάρκες, εκατοντάδες φιαλίδια και βέβαια μπόλικο χρήμα.
Η πραγματικότητα της εξάπλωσης των αναβολικών, που φαίνεται να ξεπερνά και τους πιο ακραίους φόβους, καθιστά περισσότερο από ποτέ επίκαιρη την πρόταση για τη δημιουργία ¨Σώματος Δίωξης Αναβολικών¨. Η πρόταση έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην υφυπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη, και προβλέπει σύσταση σώματος κατά τα πρότυπα της Ισπανίας και της Ιταλίας, με επικεφαλής εφέτη δικαστή (πλαισιωμένο από αθλητιάτρους και ειδικευμένους αστυνομικούς). Όπως αποκαλύπτει ο έμπειρος δημόσιος παράγοντας, η πρόταση έχει κατατεθεί και σε υπεύθυνους λειτουργούς της πολιτείας οι οποίοι όμως αδιαφορούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει επικροτηθεί από δικαστές, και μάλιστα ανεπιφύλακτα.
Η στάση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων από τη μια πλευρά δίνει το λάθος μήνυμα της αδιαφορίας της πολιτείας για την εξάπλωση των αναβολικών, τα οποία όχι μόνο σκοτώνουν αλλά και κάποιοι σκοτώνονται γι’ αυτά, ενώ από την άλλη στερεί από την προσπάθεια δίωξης του ντόπινγκ και τη συγκρότηση των αναγκαίων μηχανισμών και μέσων.

Σε μια χώρα που έχει υποφέρει και έχει διασυρθεί διεθνώς από το ντόπινγκ, η ολιγωρία αλλά και οι αντιφατικές πολιτικές δε συγχωρούνται πλέον. Πολύ περισσότερο που τα αναβολικά δεν αμαυρώνουν μόνο τη βιτρίνα του αθλητισμού αλλά έχουν κατακλύσει τους χώρους όπου υφίσταται άθληση, ή έστω κακέκτυπά της, με δολοφονικά (στην κυριολεξία) αποτελέσματα. Η δίωξη των αναβολικών και των εμπόρων τους δεν επιτρέπεται να είναι ποια ευκαιριακή και συμπτωματική αλλά καθήκον και έργο ενός εξειδικευμένου οργανισμού».  


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com