Κυριακή 4 Μαΐου 2014

"Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΒΑΣ"

"Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΒΑΣ"



Υποψήφιος Περιφερειάρχης
 Στερεάς: Γιώργος Μαρίνος
μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Βοιωτίας:  Γιώργος Γκικόπουλος
μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς

Υποψήφιος Δήμαρχος 
Θήβας:  Αντώνης Τουλουμάκος
Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας


Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αγρότη, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε
Σε καλούμε σε συστράτευση και αγώνα. Μην αφήσεις την αγανάκτηση που νιώθεις να πιαστεί στις παγίδες που στήνουν παλιοί και νέοι «σωτήρες».

Όχι άλλος χρόνος χαμένος!
Σκέψου, δεν είσαι απλά «δημότης», είσαι εργαζόμενος που προσπαθεί να ζήσει από τη δουλειά του, με συγκεκριμένα συμφέροντα στην κοινωνία, που πλήττεται συνολικά από την κυρίαρχη πολιτική. Βάλε κριτήριο για την ψήφο σου και στο Δήμο ακριβώς αυτά τα συμφέροντα σου, ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση.
Καταδίκασε τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τις παρατάξεις τους, που καμώνονται τους ακομμάτιστους. Είναι οι βασικοί ένοχοι για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Τα «ποτάμια» και οι «ελιές», που στήνονται και στις τρεις κάλπες, ούτε τους ξεπλένουν ούτε τους κρύβουν. Πρόκειται για παράγοντες του συστήματος, που μαζεύουν «προίκα» για να πουληθούν ακριβά την επόμενη μέρα των εκλογών.
Μην παγιδευτείς στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιεί τις φιλολαϊκές κορώνες μόνο και μόνο για να πάρει την ψήφο του λαού. Και την ίδια στιγμή δίνει καθημερινά εξετάσεις στο σύστημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους βιομηχάνους. Στηρίζει με χέρια και πόδια την ανύπαρκτη «υγιή επιχειρηματικότητα», το κάλπικο «όραμα» μιας δήθεν καλής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απομόνωσε τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι τα πιστά τσιράκια των βιομηχάνων της περιοχής, το οπλισμένο χέρι τους.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Θηβαίων ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Έχεις πολλούς λόγους να κάνεις αυτή την επιλογή.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δε σε κορόιδεψαν για τον «Καλλικράτη», σου είπαν την αλήθεια για την πορεία των εξελίξεων. Όταν όλοι οι άλλοι παίνευαν τον «Καλλικράτη», η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυπτε ότι οι Δήμοι θα δεθούν για τα καλά με την κεντρική αντιλαική πολιτική. Που όπως αποδείχτηκε ξεκινάει και υλοποιείται ενιαία από την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις, την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές. Προειδοποιούμε και τώρα, ο κατήφορος αυτός θα έχει και συνέχεια αν ο λαός δε βάλει φρένο.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δε θόλωσαν τα νερά υποδεικνύοντας γενικά τα «μνημόνια» ή τον «κακό διαχειριστή» αυτής της κατάστασης. Ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει μειώσει τη χρηματοδότηση του Δήμου στο 50% και τη χρηματοδότηση των σχολικών Επιτροπών στα ίδια περίπου επίπεδα. Ανέδειξαν ακόμη την κομβική ευθύνη της Ε.Ε, αυτής που φτάνει να εξαιρεί τη  Στερεά Ελλάδα από τη χρηματοδότηση επειδή τη θεωρεί «πλούσια»!!! Και φυσικά ανέδειξαν την ευθύνη Δημοτικής Αρχής και συμπολίτευσης, οι οποίοι υλοποίησαν την κυβερνητική πολιτική σαν διορισμένοι υπάλληλοι, εξαντλώντας την όποια αντίθεσή τους στην αποστολή επιστολών…
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης την περίοδο που μεσολάβησε δεν έλειψαν από καμία λαική κινητοποίηση και διεκδίκηση. Προσπάθησαν να οργανωθεί ισχυρή και ενιαία αντίσταση στα αντιλαικά μέτρα. Βρέθηκαν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα στους χώρους δουλειάς, για να μη γίνουν απολύσεις, να μη χαθούν μεροκάματα, για να μην περάσουν οι μειώσεις στους μισθούς. Στάθηκαν δίπλα στα νοικοκυριά που τους κόπηκε το ρεύμα για να γίνουν επανασυνδέσεις, για να καταργηθεί το χαράτσι.

Συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στην επίθεση που δέχτηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου, με τις διαθε-σιμότητες και τις μειώσεις μισθών.
Τέλος οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν διαχώρισαν τα προβλήματα σε κεντρικά ή τοπικά, δεν αγνόησαν τα προβλήματα των χωριών. Στήριξαν ενεργά τον αγώνα των ψαράδων και των κατοίκων του Κορινθιακού ενάντια στην άναρχη τοποθέτηση των ιχθυοκαλλιεργιών. Αντέδρασαν συνολικά στην  άναρχη τοποθέτηση  φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Προσπάθησαν, στο μέτρο της δύναμής τους, για τη σωστή λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι ως εντολοδόχων των εταιρειών.

Καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους αυτοπαρουσιάζονται ως «αυτοδιοικητικοί», «υπερκομματικοί» ή «ενώτικοί». Τα προβλήματα δεν είναι ούτε ανεξάρτητα ούτε αυτοδιοικητικά. Κανένα μέτρο που πάρθηκε σε όλα τα επίπεδα δεν ήταν για το καλό γενικά της κοινωνίας. Αντίθετα όλα τα μέτρα ενίσχυσαν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τσάκισαν το λαό. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή, ή με τους επιχειρηματικούς ομίλους ή με το λαό. Και εδώ οι θέσεις των υπολοίπων συνδυασμών έχουν και συγκεκριμένη πολιτική αναφορά και «χρώμα», γιατί τάσσονται κόντρα στο λαό.
Η Διοίκηση Σπ. Νικολάου ήταν μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή. Στηρίχθηκε και στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει. Έβαλε πάνω απ’όλα τη συνέπεια στην εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής, και σε αυτό, στην υλοποίηση του Καλλικράτη ήταν απολύτως συνεπής. Δεν προέβαλλε καμία απολύτως αντί-δραση στο πετσόκομμα των κρατικών εσόδων του Δήμου, στις απολύσεις υπαλλήλων.

Γι’αυτο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν οργά-νωσε αντίσταση για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο λαός της περιοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Νοσοκομείο, η βιομηχανική ρύπανση, το γκέτο διακίνησης ναρκωτικών στο Πυρί. Τα πεπραγμένα της φαίνοται στην καθημερινότητα. Σημαντικά έργα όπως βιολογικοί καθαρισμοί, η ύδρευση χωριών από το Μόρνο, έμειναν πίσω, ολόκληρες γειτονιές και χωριά στερούνται από τα στοιχειώδη. Και την ίδια στιγμή υλοποιούνται έργα βιτρίνας, όπως η ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου (ύψους 2,5 σχεδόν εκατ. €) ή έργα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (με 21,5 εκατ. €)
Στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής έδρασαν και οι άλλοι δύο συνδυασμοί, του Ν. Σβίγγου και του Στ. Χαλβατζή. Επίσης «υπερκομματικοί», δηλαδή ο πρώτος από το ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος με συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι πέρα από τις επιμέρους διαφωνίες, στη συντριπτική πλειοψηφία των κομβικών ζητημάτων συμπολιτεύτηκαν, στήριξαν τη Δημοτική Αρχή.
Χαρακτηριστική είναι η συνεργασία τους μέσα στη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. και γενικά στο ζήτημα της ρύπανσης και της διαχείρισης των απορ-ριμμάτων. Όπου αντί να υλοποιήσουν την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή στρώνουν το έδαφος για τη συγκέντρωση σύμμεικτων απορριμμάτων από όλη την περιοχή. Με μόνο πρακτικό στόχο τη μελλοντική προσέλκυση μονάδας καύσης απορριμμάτων. 
Όμως και στα υπόλοιπα ζητήματα στήριξαν την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Στήριξαν τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, την προώ-θηση της μερικής απασχόλησης στο Δήμο, γενικά τη λογική της ανταποδοτικότητας. Οι όποιες διαφοροποιήσεις τους ήταν για τα μάτια του κόσμου. Το ανακάτεμα των υποψηφίων τους στις φετινές εκλογές είναι ενδεικτικό της ταύτισης τους.

Τέλος, η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπα-στικό Κίνημα» με επικεφαλής το Γ. Κόρδατζη εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του για το Δήμο.
Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι άφθαρτος στη Θήβα, πρόκειται για δοκιμασμένη συνταγή. Έβαλε αρκετές φορές πλάτη σε τοπικές Εκλογές για να συρθούν λαικοί, προοδευτικοί άνθρωποι στο άρμα του ΠΑΣΟΚ (1998, 2002, 2010). Ενώ τώρα προσπαθεί να το υποκαταστήσει. Άσκησε τη δημοτική αρχή την τετραετία 2002 -2006, χωρίς ουσιαστικές διαφορές από τις υπόλοιπες αρχές. 
Με την πιπίλα των Μνημονίων αποφεύγει να κατονομάσει τους ενόχους, την Ε.Ε, το καθεστώς του «Καλλικράτη». Υπόσχεται λύσεις προσφέροντας ξαναζεσταμένα υλικά, στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο. Καθυσηχάζει το λαό με τη λογική της αναμονής μιας δήθεν αριστερής κυβέρνησης, που θα φέρει την ανάπτυξη. Ανάπτυξη όμως για τους επιχειρηματικούς ομίλους, στα πλαίσια της Ε.Ε. Με το λαό για άλλη μια φορά θεατή και νεροκουβαλητή, να πληρώνει το μάρμαρο.

Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αγρότη, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε
Εμπιστεύσου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Οι αγωνιστές εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους πάλεψαν και θα παλέψουν για να υπάρξει ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα πιεστικά προβλήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Το δυνάμωμα της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί εγγύηση για την προάσπιση των δικών σου συμφερόντων!

Διεκδικούμε και θα παλέψουμε:
Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των νέων ζευγαριών
Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν
Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις
Για έργα και υποδομές που διασφαλίζουν σύγχρονο βιοτικό επίπεδο. Για να μην παραδίδονται το νερό, τα δάση και οι ακτές στην εκμετάλλευση και την καταστροφική δράση των μεγάλων εταιρειών.
Για Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης. Για πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας όπου θα έχουν όλοι δωρεαν πρόσβαση.
Για ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στη βάση της διαλογής στην πηγή, με ευθύνη του κράτους. Για εντοπισμό των βιομηχανιών που παράγουν το εξασθενές χρώμιο, μέτρα απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. Ενάντια στην κατασκευή της Μονάδας Διαχείρισης (σύμμεικτων) Απορριμμάτων.
Για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς, χωρίς τροφεία.
Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών.

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ!
Ψήφισε ΛΑÏΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Θήβας.

Για συμβούλους, Δήμους και Περιφέρειες που θα είναι δίπλα στον αγώνα για το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία, θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ένωσης και θα συμβάλουν στην πάλη του εργαζόμενου για να γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!