Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ !!! ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ !!!

Θέμα: 
 « Τα αρχαία η ανάπτυξη αυτών και η ανεργία στο Δήμο μας ». 

Η σημερινή κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων στην πόλη μας είναι σε άθλια κατάσταση γεμάτοι σκουπίδια και χόρτα, αισθάνεται κανείς πικρία για την εικόνα που παρουσιάζουν τα μνημεία μας πάνω στα οποία αποτυπώθηκε το μεγαλείο του Ελληνισμού στη Θήβα μας. Η πόλη μας αξίζει καλύτερη τύχη και πρέπει να αφυπνιστούμε και να μην περιμένουμε την εξ΄ ουρανού βοήθεια και μόνο.
Ποιοι φοβούνται την ανάπτυξη και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας και ειδικά στον λόφο του Αμφείου. Ο κύριος Σπυρόπουλος ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: « Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου ».
Ο κύριος Θεόδωρος Σπυρόπουλος ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά δεν ολοκλήρωσε, καθώς …… μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα.
Ο ίδιος θυμάται τον Απρίλη του 1973, όταν κατά την καθ’ οδό στην πυραμίδα με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν το « θαύμα της κατασκευής », που ερχόμενο στην επιφάνεια « θα συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινή γνώμη, που θα χαρεί για το λαμπρό μνημείο που διαθέτει, αλλά θα ανακινήσει και θα ακυρώσει πολλές ψευδεπίγραφες θεωρίες ». « Η απόσταση από τον δρόμο Αγίου Αθανασίου – Λαϊου, μέχρι το εσωτερικό της πυραμίδας είναι περίπου 50 εκατοστά και το μόνο που χρειάζεται είναι τολμηρή απόφαση, για την οποία διερωτώμαι ποιος δεν έχει το θάρρος να πάρει, ώστε να μπούμε μέσα και να διαπιστώσουμε πως εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο, λαμπρότερο και τεχνικότερο μνημείο του προϊστορικού μας πολιτισμού » καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος, ευχόμενος ο αγώνας των λίγων έστω Θηβαίων να συνεχιστεί, ώστε να διαφωτίσουν τους επικεφαλείς της πολιτείας και της επιστήμης να ερευνήσουν τον Αμφείο Λόφο!!!
Σκάβοντας με την ομάδα του (8 – 10 άτομα από την Θήβα), από το κέντρο του τύμβου, κατέβηκαν ένα πηγάδι 20 μέτρων και ανακάλυψαν ότι όλος ο λόφος του Αμφείου δεξιά και αριστερά ήταν κομμένος σε καταπληκτικές γαλαρίες 
ύψος 5 μ. και πλάτος 1,5 μ., ενώ συνέχεια εύρισκαν κόχες. Τις γαλαρίες είχε δει και ο Α. Κεραμόπουλος όταν κόπηκε ο δρόμος. Αρχαιολογικό δελτίο 3/1917, σελ. 388, αλλά θεωρούσε πως ήσαν υδραγωγείο. Σκάβοντας και διατρέχοντας όλες τις γαλαρίες έφτασαν στην Β.Α. πλευρά, όπου άκουγαν τα βήματα των περαστικών απ’ έξω. « Πρόθεσή μας ήταν να ρίξουμε το μικρό χωμάτινο χώρισμα που υπήρχε, ώστε να βγούμε στον δρόμο και να συνεχίσουμε ευκολότερα από το να κατεβαίνουμε διαρκώς με ανεμόσκαλα από το πηγάδι, αλλά δεν προλάβαμε. Μετατέθηκα ξαφνικά και το πηγάδι γέμισε τσιμέντο… » γιατί άραγε ???.
Από τότε πέρασαν (41) σαράντα ένα χρόνια συμπολίτισσες και συμπολίτες και δεν έγινε τίποτα απολύτως ούτε από τη Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και από την περιφέρεια. Αν ρίξουμε μια ματιά στα προγράμματα των υποψηφίων της περιφέρειας και στα προγράμματα των άλλων συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο για το θέμα αυτό θα βρούμε γενικές και αόριστες αερολογίες.
Τι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το θέμα αυτό ???. 
 Ζ Η Τ Ω   βεβαίως σήμερα από τον νυν Δήμαρχο της Πόλης μας, που διεκδικεί και πάλη το δημαρχιακό θώκο, να δημοσιοποίηση έστω και ένα έγγραφο που απέστειλε στην αρχαιολογική υπηρεσία για το θέμα αυτό, μάλλον δεν υπάρχει ή τέλος πάντων από το αρχείο του Δήμου μα μας πει ο Δήμαρχος τι έκαναν οι προηγούμενοι απ΄ αυτόν δημοτικοί άρχοντες. Εκ του αποτελέσματος ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, καθότι κανένα έργο δεν είναι σε εξέλιξη και βεβαίως δεν υπάρχει καν προγραμματισμός. Θα μας πει κάποιος, που θα βρούμε τα χρήματα για τα μεγάλα αυτά έργα ?? Βεβαίως υπάρχει απάντηση και σ΄ αυτό το θέμα: Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί είναι έργο που έπρεπε είδη να το αναλάβει το Υπουργείο, χρήματα από το ΕΣΠΑ και αν βρούμε κλειστές πόρτες πολύ πιθανόν, τότε, θα αναζητήσουμε σε ανατολή και δύση ιδιώτη να χρηματοδοτήσει την ανασκαφή και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του δήμου μας.
Αγαπητοί: Συμπολίτισσες και Συμπολίτες έχετε αναλογιστεί ποτέ για τα οφέλη του έργου αυτού??. Η πραγματική ανεργία στη Βοιωτία ξεπερνά το 33% σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας κ. Δημητρίου εάν ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν αντιμετωπίσουν το θέμα της ανεργίας που έχει είδη λάβει τραγικές διαστάσεις, βεβαίως η κυβέρνηση βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται, δεν γνωρίζω από πού έρχεται εγώ δεν τη βλέπω, συνεχίζοντας να εφαρμόζει μνημόνια, φορολογική επέλαση και λαίλαπα μέτρων, εξαπλώνοντας την φτώχεια σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην πόλη μας, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και με την συνεννόηση όλων των φορέων να προωθήσουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, ήδη η τράπεζα αγάπης μοιράζει σε συμπολίτες μας πάνω από 130 μερίδες φαγητό και καθημερινά αυξάνονται, ο κόσμος λιμοκτονεί και η κυβέρνηση έχει πλεόνασμα 
πανηγυρίστε βγήκαμε στις αγορές …..
Τα μεγάλα έργα είναι αυτά που θα δώσουν πνοή στον τόπο μας δουλειά στους ανέργους και όχι οι κούφιες υποσχέσεις. Αν ανοίξει το έργο της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας, η εκσκαφή της βαθμιδωτής πυραμίδας στο λόφο του Αμφείου τότε πολύ άνεργοι θα έχουν δουλειά για χρόνια , πολλά νεκρά οικοδομικά επαγγέλματα θα αναστηθούν και πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν την περιοχή μας, δουλειά στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στα καφέ κλπ. μην ξεχνάτε βεβαίως ότι η κεντρική κυβέρνηση τον τουρισμό τον αναφέρει ως « βαριά βιομηχανία στη χώρα μας».
Με τις παραπάνω σκέψεις και με τη δύναμη που θα μας δώσετε με την ψήφο σας ο συνδυασμό μας και εγώ προσωπικά θα δώσουμε όλο το είναι μας για τον τόπο και όχι για προσωπικά οφέλη.

Με τιμή 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΙΣΗ του ΠΑΡΙΣΗ