Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & Ο ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ !!! ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

TO NAYTIKO MOYΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΤΑΚΗΣ ΠΑΪΠΕΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Σίγουρα μια επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο  είναι απαραίτητη για όλους τους Έλληνες και ειδικότερα για την νέα γενιά.  

Δεν  θυμάμαι  πόσες φορές το έχω επισκεφθεί ανεξάρτητα και από την δική μου παρουσία σαν μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού πριν   από 30 χρόνια . 

Πρόσφατα ξαναβρέθηκα στο γνώριμο περιβάλλον μου αυτή την   φορά επικεφαλής ομάδας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πειραιά. 

Ήταν  επιθυμία του προέδρου μας  του κ. Νίκου Σιδηρόπουλου ( χειρούργος – οδοντίατρος) με σημαντική προσφορά  σε   όλους τους χώρους, να το επισκεφθούν οι βετεράνοι  παίκτες.

Το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται πλησίον του Ναυτικού  Νοσοκομείου Πειραιά ( ΝΝΠ)   και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας ,μας υποδέχτηκε και μας περιήγησε η πρόεδρος  κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου- Παλούμπη. 

Η οποία αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας  του Μουσείου καθώς και στις σημερινές αξιόλογες δραστηριότητες  με έμφαση  στα εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές και μαθητές.

Μίλησε ακόμη η κα Νταρίνα Παντούλα ( μέλος του Συνδέσμου  Ελληνο-Σλαβικής φιλίας για τον   Σλοβάκο  συμπατριώτη της συγγραφέα  , ιατρό, περιηγητή  Gustav Kazimir Zechenter Laskunersk 
με την ευκαιρία των 150 χρόνων από την αφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά (1864). 

Ο πρόεδρος κ. Ν. Σιδηρόπουλος ολοκλήρωσε  για τον Οδοιπόρο   και γνωστό παραμυθά Hans Christian Andersen  ο οποίος   έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά πριν από 170 χρόνια.

Τα   μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιμάχων Πειραιά ( μεταξύ των  οποίων ο  Α΄Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Μπάκας, ο εκπρόσωπος    τύπου κ. Τάκης Παϊπετης, ο  τεχνικός σύμβουλος κ. κ. Δημ. Σαρρής  η υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων κ. Γεωργία  Παράσχου , ο αθλητ. φωτορεπόρτερ κ. Στάθης Γιάπαππας οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου 

Ν. Ευγενείας  κ.κ Χατζηβασιλείου- Σπυριδάκης)  βρέθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο  εκπροσωπώντας την Ένωση με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο.      

 Ακόμη παρόντες  στο Ναυτικό Μουσείο ο γενικός γραμματέας των παλαιμάχων του Θρυλικού Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας  ο σύμβουλος κ. Γιώργος Κωττάκης.

Δεν θα μπορούσαν  να  απουσιασουν οι επί σειρά ετών Αθλητικοί Συντάκτες κ.κ. Αντώνης Δαρζέντας, Στάθης Μηλιδώνης. 

 Να σημειωθεί   ότι οι παραβρεθέντες ξεναγήθηκαν σε όλο το Μουσείο με την βοήθεια των υπευθύνων .

 Ήταν  πραγματικά μια εξαιρετική   επίσκεψη   στο μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο του κόσμου. 

ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Πηγαίνουν  παντού.