Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ '' ΤΟ ΚΑΒΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ '' !!!

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" "Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου" με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Μπεξή

Ευάγγελος Μπεξής: «Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δεν τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε πριν δυο χρόνια για την φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας».

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" "Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου" με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Μπεξή, στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Ο κ.Ευάγγελος Μπεξής πριν την αναφορά του στο Καβείριο και τον Διόνυσο, αναφέρθηκε στην απαξίωση της ιστορικής κληρονομιάς της Θήβας, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον σημερινό Δήμαρχο κ.Σπύρο Νικολάου, που δεν τήρησε την υπόσχεση που του είχε δώσει για την φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων, πριν περίπου δυο χρόνια εμφανιζόμενος σε εκπομπή του στην τηλεόραση.

Τόνισε την πολιτική αδιαφορία και απραξία, τον πολιτισμικό "πόλεμο" του Υπ.Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, η οποία είναι σε συνάρτηση με την αδιαφορία των Δημάρχων, και ότι επιβάλλεται αυτό να αλλάξει.

Αναφέρθηκε στην σήμανση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας που είναι ανύπαρκτη, και ότι στην Εθνική οδό δεν υπάρχει μια πινακίδα να ενημερώνει τους οδηγούς για την Θήβα και τη σημαντική Ιστορία της.

Αναφέρθηκε στη σημαντική σημασία και ιστορία του Καβειρίου, τον Διόνυσο, τα Καβείρια μυστήρια, τις ανασκαφές και τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν, και πολλά ακόμη που μπορεί να μην έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε ότι το Καβείριο είναι Ζωντανό και ενεργό, όπως λέει και ο Παυσανίας στις καταγραφές του, και επιβάλλεται ανάδειξη η οποία συνεπάγεται την προκοπή της πόλης των Θηβών.

Τον κ. Βαγγέλη Μπεξή συνόδευσε στην Θήβα και η κα.Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφια για τις επερχόμενες ευρωεκλογές με το κίνημα του Ευάγγελου Μπεξή «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ».



Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, στην ομιλία του καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ευχαρίστησε τον κ. Ευάγγελο Μπεξή και την κα.Μαρία Τζάνη, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «όσοι αγαπούν τον πολιτισμό είναι εδώ. Είναι εδώ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κκ.Γιώργος Κατσέλης, και Γιάννης Κόρδατζης. Οι πολιτικοί γυρολόγοι που κόπτονται στα φυλλάδια τους και λένε ότι αγαπούν τον πολιτισμό, περιμένουν τους αγάδες να τους φτιάξουν τους συνδυασμούς και απουσιάζουν».

Ακόμη τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ταυτίστηκε με τις απόψεις του Συλλόγου, αλλά και η κ. Μαρία Τζάνη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας την σημαντική ιστορική κληρονομιά της Θήβας.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κκ.Γιώργος Κατσέλης και Γιάννης Κόρδατζης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του βιβλίου»  κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Τον κ. Ευάγγελο Μπεξή συνόδευσαν στη Θήβα συνεργάτες του στο Περιοδικό "ΙΧΩΡ".

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής, ενώ το Viotiashop κάλυψε την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο.

Μετά την εκδήλωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφερε Δείπνο στον κ. Ευάγγελο Μπεξή, τους συνεργάτες του και την κ. Μαρία Τζάνη στο κοσμικό κέντρο "Τζάκι".

Ο κ.Ευάγγελος Μπεξής και πρόεδρος του κινήματος «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ», ταυτιζόμενος με τις απόψεις του συλλόγου, απηύθυνε επίσημη πρόταση στον πρόεδρο του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" κ. Γιώργο Πέππα, να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κινήματος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, σκέφτεται σοβαρά την πρόταση του κ. Ευάγγελου Μπεξή!!!





THIVA POST ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ