Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ '' ΔΥΣΚΟΛΑ '' !!!


Εφοδιασμός τροφής για τα δύσκολα.

 Για πόσο διάστημα θα πρέπει να αρκούν τα τρόφιμα? Με δεδομένο ότι μετά το Πάσχα τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα, συνεχίζουμε τα άρθρα για την κοσμική μας προετοιμασία για τα μελλούμενα. Αφούδιαβάσετε και αποφασίσετε σχετικά με το αν θα μείνετε στην πόλη ή στο χωριό, το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία όλων αυτών που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.
 Ξεκινάμε με το θέμα της τροφής…
Ξεκινώντας κάποιος να εφοδιάζεται θα έλθει αντιμέτωπος με μερικά απλά, αλλά πολύπλευρα ερωτήματα.
Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα πιο σημαντικά. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι άλλο που δεν καλύπτεται εδώ ή στα προηγούμενα άρθρα της κατηγορίας Προετοιμασία, μπορείτε είτε να μας στείλετε mail είτε να βάλετε ένα σχόλιο.
Ας δούμε λοιπόν τα ερωτήματα αυτά:
1. Για πόσο διάστημα θα πρέπει να αρκούν τα τρόφιμα?
Στο βασικό αυτό ερώτημα η απάντηση βάση αυτών που γνωρίζουμε είναι 6 έως 9 μήνες. Η βασική πηγή για το χρονικό διάστημα είναι η προφητεία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και συγκεκριμένα τα δύο πιο κάτω εδάφια:
α. Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου;
β. Την Τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι από την μάχη θ’ αποζούν…
Μεταξύ α. και β. ενώ αναφέρεται ότι θα υπάρξουν εχθροπραξίες (μάλιστα τότε θα προκύψει και το θέμα της Κρήτης) δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει. Η άποψή μας είναι ότι αυτό το διάστημα δεν θα είναι πάνω από 2-3 μήνες (ίσως και λιγότερο).
Άρα συνοπτικά έχουμε: 3 ημέρες η αρχή με την Τουρκία, 5 μήνες Ρωσία, Τουρκία και άλλοι, και τέλος αδιευκρίνιστο διάστημα έως τον τελικό τριήμερο πόλεμο.
Όταν με την βοήθεια του Θεού μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα των χρονικών ορίων θα επανέλθουμε.
2. Ποια είναι η σωστή ποσότητα?
Αρχίζοντας να αποθηκεύετε τρόφιμα, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μερικά πράγματα, σχετικά με την ποσότητα αυτών.
α. Με μέτρο. Πολλές φορές μεγαλοποιούμε τα πράγματα και αποθηκεύουμε υπέρμετρα. Ένα σακούλι αλεύρι, είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. ‘Δος ημίν σήμερον’ προσευχόμαστε κάθε ημέρα. Μην το παρακάνετε διότι είναι καλύτερα να ζητάτε την ελεημοσύνη του Θεού, παρά να ζείτε την οργή του.
β. Σκεφτείτε τους αδελφούς σας. Αν μπείτε στον κόπο και δημιουργήσετε μια αποθήκη τροφίμων να έχετε πάντα κατά νου ότι θα χρειαστεί και θα πρέπει να δώσετε και στους ανθρώπους που θα είναι μαζί σας. Αυτοί δεν θα είναι μόνο η οικογένειά σας. Μπορεί να είναι συγγενείς που θα μείνουν μαζί σας, μπορεί να είναι φίλοι που θα σας ζητήσουν βοήθεια, μπορεί να είναι περαστικοί που θα τους βλέπετε να λιμοκτονούν. Να έχετε για να δώσετε σε όλους. Ακόμα και όταν δείτε ότι η ‘αποθήκη’ σας μειώνεται, εσείς να δίνετε. Ακόμα και αν είμαστε στη μέση του κακού και έχετε μόνο ένα σακί φασόλια, να το μοιραστείτε και αυτό. Αν παρακαλάτε τον Θεό να σας στέλνει κατά την κρίση Του όποιον νομίζει αυτός, τότε τίποτα δεν θα σας λείψει. Φροντίζει ο Θεός… Μην ξεχνάτε ότι τότε θα ισχύει ο Πνευματικός Νόμος. Ο Πνευματικός Νόμος δεν θα φροντίσει μόνο να καταστρέψει τους ‘υλιστές’ όπως ονοματίζει ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, αλλά θα λειτουργήσει και υπέρ της προστασίας των ανθρώπων του Θεού.
3. Ποια είναι η σωστή μορφή των τροφίμων που πρέπει να αποθηκεύσουμε?
Όλα τα είδη τροφίμων, μπορεί να είναι ανεπεξέργαστα (π.χ. σιτάρι), ήμι-επεξεργασμένα (π.χ. αλεύρι, φασόλια), επεξεργασμένα (π.χ. φαγητό σε κονσέρβες)
Είναι καλό να φροντίσετε να έχετε από όλα με ποσοστό 20% ανεπεξέργαστα, 50% ήμι-επεξεργασμένα και 30% επεξεργασμένα. Όσον αφορά την συντήρησή τους (φυσική ή κατάψυξη), μπορείτε να επιλέξετε και τις δύο λύσεις, αλλά μην βασιστείτε στην κατάψυξη εκτός αν θα έχετε κάποιο ανεξάρτητο σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος. Δείτεεδώ περισσότερες πληροφορίες για σωστή αποθήκευση των τροφίμων.
Εκτός των ανωτέρω, και μια που μιλάμε για ‘μορφές’ τροφίμων, θα θέλαμε να σημειώσουμε μια παρατήρηση όσον αφορά τις βιταμίνες. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές βιταμίνες ως συμπληρώματα διατροφής και οι περισσότερες μπορεί πράγματι να είναι και αποτελεσματικές. Κατά την γνώμη μας η μόνη βιταμίνη που θα χρειαστείτε, είναι η C. Η βιταμίνη C, εκτός από γενική ασπίδα προστασίας, είναι απαραίτητη και για την προφύλαξή μας από το σκορβούτο που προκαλείται από την κατανάλωση των κονσερβών.
4. Ποια τρόφιμα θα αποθηκεύσουμε?
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές αναφορές με λίστες τροφίμων, με σχετικές πληροφορίες.Εδώ μια από αυτές. Και εδώ μια άλλη. Μην περιμένετε να βρείτε την τέλεια λίστα. Πάρτε ιδέες και ξεκινήστε μόνοι σας να ετοιμάζετε την λίστα που ταιριάζει καλύτερα στην οικογένειά σας.
Επειδή όμως, είπαμε στην αρχή, τα σύννεφα φαίνονται να μαζεύονται, καλό είναι να ξεκινήσετε σιγά-σιγά την προετοιμασία σας.
Στο επόμενο άρθρο της σειράς θα μιλήσουμε για το νερό.
Μην ξεχνάτε ότι η κοσμική προετοιμασία για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να βασίζεται στην πνευματική.
kotsarikos.com