Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο '' ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ '' ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! ΑΙΣΧΟΣ !!! ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ !!!










Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2012,  ολοκληρώθηκαν εννέα μήνες που ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης είναι στην προφυλάκιση!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρίσκεται σε συνθήκες σκληρής προφυλάκισης - είκοσι τρεις ώρες σε ένα κλειστό κελί μαζί με άλλους πέντε φυλακισμένους, με τη δυνατότητα μόνο μια ώρα περπάτημα. Τέσσερις μήνες κανείς δεν το έχει επισκεφθεί. Τα μοναδικά πρόσωπα που είχαν το δικαίωμα να τον επισκεφθούν ήταν η μητέρα του και η αδελφή του, αλλά το δικαστήριο τις απαγόρευσε τις επισκέψεις!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει διαβήτη και σοβαρά προβλήματα με την σπονδυλική στήλη!
Παρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι φυλακισμένος σε δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση της φυλακής, δεν του δίνει ούτε το δικαίωμα να διαβάζει. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει λάβει κάποια βιβλία και περιοδικά στα ελληνικά, αλλά επειδή είναι στα ελληνικά, οι αρχές της φυλακής τα έστειλαν στο δικαστήριο για να αποφασίσει ο δικαστής αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης έχει δικαίωμα να διαβάζει τα βιβλία αυτά ή όχι, αλλά από το δικαστήριο, περισσότερο από ένα μήνα, καμία απάντηση!
Με αυτό το είδος των βασανιστηρίων εναντίων τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και με τις νέες πολιτικές δίκες κατά των κανονικών Επισκόπων, ο μπρεγαλνήτσης Μάρκο και ο στοβίων Δαβίδ, κατά των μοναχών και πιστών της Αρχιεπισκοπής, υπάρχει εντύπωση ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει κάνει μια πολιτική απόφαση να εξοντώσει την κανονική Εκκλησία της ΠΓΔΜ, την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος. Η κυβέρνηση θέλει με τις δικαστικές διαδικασίες να δώσει στους διωγμούς μια νόμιμη μορφή, αλλά όλες οι αναφορές των αρμοδίων διεθνών οργανώσεων ξεκάθαρα δείχνουν ότι οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ είναι υπό την άμεση κυβερνητική επιρροή, και ότι τα δικαστήρια έχουν το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς!
Και αυτοί που δικάστηκαν και σκότωσαν τον Χριστό, πίστευαν ότι με την σταύρωση του θα καταστρέψουν την Εκκλησία! Αλλά, ήταν έτσι ακριβώς;
Απευθύνουμε έκκληση σε ολόκληρη την δημοκρατική δημοσιότητα να παρέμβει για να σταματήσει η δίωξη αυτή με θρησκευτική βάση εναντίον των ανθρώπων που είναι αθώοι, να σταματήσει η δίωξη αυτή που δείχνει ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν σέβονται τις βασικές θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της.