Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ETOIMO TO KOΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ !!!

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική... επιστράτευση!


Τι οδήγησε τους απόστρατους να κάνουν κόμμα «εθνικής ενότητας» με αναφορές στο Γουδί

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ Αυγούστου 2011. Τα μπάνια του λαού έχουν αδειάσει την «καυτή» Αθήνα. Στο Γουδί, όμως ένα πολυπληθές ακροατήριο έχει συγκεντρωθεί, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα μιας ομάδας απόστρατων αξιωματικών. Κοινό στοιχείο όλων των ομιλητών ότι... προέρχονται από την τάξη του 1981 της Σχολής Ευελπίδων. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη, μια δεύτερη ομάδα αποστράτων ανακοίνωνε κι αυτή στον χώρο απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών του Γ' Σώματος Στρατού την πρόθεση των «συμμαθητών της τάξης 1981» να προχωρήσουν στην ίδρυση πολιτικού κόμματος. Και τελικά οι αξιωματικοί προχώρησαν στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Η ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος έγινε το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Είναι η ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν σφραγίσει τη νέα προσπάθεια. Το σύνολο της διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου αποτελείται από απόστρατους αξιωματικούς εκτός από έναν, ο οποίος όμως είναι... στρατιωτικός αναλυτής. Η αμιγώς στρατιωτική σύνθεση του νέου κόμματος χρεώνεται από κάποιους στα αρνητικά της νέας προσπάθειας ωστόσο οι εμπνευστές και ιδρυτές του δεν θεωρούν ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Ούτε η χρήση του ονόματος Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι τυχαίος. Όπως είπε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής «το όνομα, όπως και η ενέργειά μας πηγάζουν από την τολμηρή πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου του 1909, με τον οποίο συνδεόμαστε ψυχικά και εμπνεόμαστε. Η εθνική ενότητα είναι σήμερα το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, την οποία συστηματικά του στερούν τα κόμματα και οι επαγγελματίες πολιτικοί».

Από τις 15 Αυγούστου που έγιναν οι δύο συγκεντρώσεις σε Γουδί και Θεσσαλονίκη μέχρι και την περασμένη Δευτέρα, που ανακοινώθηκε η γέννηση του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας η πολιτική πρωτοβουλία ήταν γνωστή σε όλους ως το κόμμα των αποστράτων.

Το καταστατικό

Το ερώτημα που τίθεται για το νέο κόμμα είναι τι καινοτόμο μπορεί να φέρει. Ο πυρήνας των αξιωματικών που το δημιούργησαν προβάλλει τα βασικά στοιχεία του καταστατικού τους για να αναδείξουν «τη δημοκρατική του δομή και την προσπάθεια αποφυγής προσωποπαγών καταστάσεων ή ηγεμονικών τάσεων»:

Η ύπαρξη στην ηγεσία του κόμματος συλλογικού οργάνου του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου (ΑΠΣ), που εκλέγεται από το συνέδριο. Ο πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων και εκλέγεται από το συνέδριο. Το ΑΠΣ έχει δικαίωμα αμφισβήτησης του προέδρου.
Η επί θητεία ηγεσία του κόμματος συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μέχρι το επόμενο συνέδριο.
Θεσμοθετημένη μέγιστη θητεία για τους βουλευτές του κόμματος δύο θητείες.
Το ασυμβίβαστο βουλευτού του κόμματος και υπουργού της κυβέρνησης που εξασφαλίζει ότι οι υπουργοί δεν ψηφοθηρούν και οι βουλευτές δεν επηρεάζονται με υποσχέσεις κυβερνητικών θώκων.
Η υποχρέωση των βουλευτών - ευρωβουλευτών και υπουργών του κόμματος να καταθέτουν το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών τους για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θανόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στελεχών και οπλιτών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
Η έλλειψη τομέων στους οποίους τα άλλα κόμματα ρίχνουν μεγάλο βάρος όπως αυτών της νεολαίας και του συνδικαλισμού. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνδέσμου, «δεν αποτελούν παράλειψη, αλλά διατρανώνουν τις θέσεις μας για απεμπλοκή του κομματισμού από τους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Ο νέος δεν χρειάζεται κομματική χειραγώγηση και κατευθυνόμενη πολιτική καθοδήγηση για να επιλύσει τα εκπαιδευτικά του προβλήματα, θέλουμε τον νέο πολιτικοποιημένο, αλλά όχι κομματικοποιημένο».

Αιτία η παρακμή

Τι οδήγησε τους απόστρατους αξιωματικούς στην απόφαση να προχωρήσουν στην ίδρυση κόμματος. Δεν είναι κλαδικοί ή συντεχνιακοί οι λόγοι, όπως υποστηρίζουν. Η διαρκής πλέον, παρακμή φαίνεται ότι ήταν αιτία και αφορμή για το εγχείρημα. Όπως είπε ο Νίκος Αλικάκος «δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει έτσι ο ελληνικός λαός. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέλλον γι' αυτόν και τα παιδιά του μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δεν θα σταματήσει ο μοιραίος κατήφορος αν δεν ανασηκωθούν οι υγιείς και εθνικές δυνάμεις και να βγουν τολμηρά μπροστά. Μέχρι πότε θα παραμένουν άβουλοι και άτολμοι θεατές; Η μόνη τελεσφόρος επιλογή τους είναι η πολιτική δραστηριοποίηση μέσα από τις συνταγματικές νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο πολιτικός αγώνας. Χρειάζονται νέες πολιτικές και νέα κόμματα. Δεν πρόκειται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις του προσκηνίου να γεννηθεί η ελπίδα. Είναι φαύλες ανάξιες και καταστρεπτικές δυνάμεις για τον λαό και την πατρίδα».

Νίκολαος Αλικάκος πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Συμμαχίες πάνω σε πατριωτικές αρχές

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο Νίκος Αλικάκος έβγαλε τη στολή το 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί τις πολιτικές του ανησυχίες με τους συμμαθητές του από τη Σχολή Ευελπίδων. Μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αμφισβήτησε τον πατριωτισμό εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος θεωρώντας ότι αυτή η έλλειψη πατριωτισμού έφερε τη χώρα στη σημερινή δυσμενή κατάσταση.

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προήλθε από «καταπάτηση του Συντάγματος» και πιστεύει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να εξαφανιστούν τα σημερινά κόμματα και να προκύψουν νέες πολιτικές δυνάμεις. Δεν δέχεται την τοποθέτηση του Συνδέσμου δεξιά ή αριστερά κάποιου κόμματος και δεν απέκλεισε τη συνεργασία ακόμη και με αριστερά κόμματα. Μοναδική προϋπόθεση να έχει πατριωτικές αρχές. Για την 21η Απριλίου είπε ότι ήταν μια ολοφάνερη «συνταγματική εκτροπή», που μπορεί να «έδωσε κάποια οικονομική ανάπτυξη, καταπατώντας όμως τα ατομικά δικαιώματα» και δήλωσε κάθετα αντίθετος σε τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Είναι απόστρατος του Στρατού Ξηράς 53 ετών, μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας. Δεν κρύβει ότι εμπνέεται, όπως και οι συνοδοιπόροι του στο κόμμα, από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο του 1909.

ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ '81

Ποιοι είναι οι 12 του Συνδέσμου

1. Πρόεδρος: Νικόλαος Αλικάκος. Υποστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε το 1958. Κατάγεται από την Αγία Μαρίνα ανατολικής Μάνης Λακωνίας. ΣΣΕ τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών
2. Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Πανταζής. Αντισυνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε το 1958 στην Κόρινθο. ΣΣΕ τάξεως 1981. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
3. Φώτιος Ρίζος. Ανώτατος αξιωματικός ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. ΣΣΕ τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008
4. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης. Ταξίαρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στην Ξάνθη. ΣΣΕ τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΣΕΘΑ
5. Ανάργυρος Σαρήπαπας. Υποστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. ΣΣΕ τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Απόφοιτος ΑΣΠ και ΝΑΤΟ Defence College
6. Σταύρος Σακελλαρόπουλος. Συνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε το 1959 στην Αταλάντη Φθιώτιδος. ΣΣΕ τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2008
7. Γεώργιος Γερούλης. Αντιπτέραρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1958. Απόφοιτος Σχολής Ικάρων, τάξεως 1980. Αποστρατεύθηκε το 2010. Κάτοχος MPhil in Social Science/Leicester University UK και διδακτορικού από το ΕΜΠ Μηχ. Ηλ. και Μηχ. Ηλ. Υπ.
8. Γεώργιος Σιδέρης. Υποναύαρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1953 στην Αίγυπτο. ΣΝΔ τάξεως 1975. Αποστρατεύτηκε το 2002. Απόφοιτος Τμήματος Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιά. Master στο Ανθρώπινο Δυναμικό, Προμήθειες - Συμβάσεις, Ανάλυση Συστημάτων από NPS. Απόφοιτος ΝΣΠ
9. Άγγελος Σπαντίδος. Ταξίαρχος ε.α. Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. ΣΣΕ τάξεως 1983. Αποστρατεύθηκε το 2011. Απόφοιτος ΣΤΕΑΜΧ
10. Στέφανος Σφατίδης. Συνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε το 1960 στην Κομοτηνή. ΣΣΕ τάξεως 1984. Αποστρατεύθηκε το 2010. Απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ
11. Θεόδωρος Διαμαντής. Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α. Γεννήθηκε το 1955 στη Βούλπη Ευρυτανίας. Απόφοιτος Σχολής Υπαστυνόμων 1977. Εγκληματολογικός Αναλυτής μετεκπαιδευθείς στις ΗΠΑ (BDS)
12. Αθανάσιος Δρούγος. Στρατιωτικός αναλυτής

(REALNEWS 27/11/2011 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)
2) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
3) Ιδού οι απόστρατοι που φτιάχνουν κόμμα και θέλουν το νέο Γουδή