Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ !!!

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Οι παλιοί γνώριμοι του κ. Παπαδήμου


Από την περασμένη Παρασκευή, η χώρα μας απέκτησε ισχυρή κυβέρνηση με την δυναμική προσωπικότητα του Λουκά Παπαδήμου να δεσπόζει ανάμεσα σε πολλά και ικανά στελέχη. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι ο κ. Παπαδήμος κατά το παρελθόν είχε γνωρίσει και συνδεθεί βαθιά με τρεις εκ των ομοτράπεζων του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Αστέριο Ροντούλη.

Ο νέος πρωθυπουργός γνώρισε την υφυπουργό Παιδείας στη Μασσαχουσέττη το 1978. Μεταπτυχιακός φοιτητής ηλεκτρολογίας o ίδιος και...προπτυχιακή στη νομική η κ. Χριστοφιλοπούλου. Η συνάντηση τους ήταν τυχαία καθώς βρέθηκαν σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss East Coαst student 1978. O κ. Παπαδήμος ήταν στη κριτική επιτροπή και εντυπωσιάστηκε από τις εύστροφες απαντήσεις και από το λυγερό κορμί της νεαρής, τότε, Εύης. Της έβαλε άριστα 10 και όταν έμαθε ότι ήταν Ελληνίδα θέλησε να την γνωρίσει από κοντά. Το έντονο φλερτ που της έκανε δεν οδήγησε σε ερωτικό δεσμό, αλλά κατέληξε σε μία ειλικρινή και πραγματική φιλία που κρατά μέχρι τις μέρες μας.

Με τον Γιάννη Ραγκούση γνωρίστηκαν πολύ αργότερα το 2005. Ο κ. Παπαδήμος παραθέριζε με την οικογένεια του στην Πάρο, όταν κατά την διάρκεια μακροβουτιού στην γνωστότερη παραλία του νησιού τις «Κολυμπήθρες» πάτησε αχινό. Αμέσως η σύζυγος του τον μετέφερε στο κέντρο υγείας του νησιού προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο νησί όμως δεν υπήρχε γιατρός λόγο των περικοπών στον χώρο της υγείας που έκανε εκείνη την εποχή ο αρμόδιος υπουργός Δ. Αβραμόπουλος. Έτσι ο Δήμαρχος Πάρου, Γ. Ραγκούσης, κλήθηκε να βγάλει, με ένα τσιμπιδάκι και λίγο αγιασμένο από την τοπική Παναγία λάδι, όλα τα αγκάθια από το πόδι του νέου πρωθυπουργού. Η φιλία των δύο ανδρών από τότε είναι αδιατάραχτη.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2006, ένα κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Λ. Παπαδήμο επισκεπτόταν την Λάρισα προκειμένου να επιθεωρήσει τις αγροτικές δομές της Θεσσαλίας. Οι επιτελείς της ΕΚΤ βρέθηκαν στο Δομοκό, τόπο καταγωγής του Αστέριου Ροντούλη και τον επισκέφτηκαν στην μονάδα αιγοπροβάτων που διατηρούσε. Τον πέτυχαν πάνω στο άρμεγμα μιας κατσίκας και με μεγάλη χαρά προσφέρθηκε να διδάξει στον κ. Παπαδήμο την τέχνη του αρμέγματος. Του υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα του μεταδώσει και τρόπους επικοινωνίας με οικόσιτα ζώα όπως σκυλιά, γάτες, χάμστερ και χρυσόψαρα. Έτσι και έγινε, από το 2006 και χάρη στον βουλευτή του ΛΑΟΣ ο κ. Παπαδήμος μπορεί να μιλάει και να συνεννοείται με γάτες και χρυσόψαρα. Κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Τρισέ αποκάλυψαν ότι νέος πρωθυπουργός μπορεί να επικοινωνεί και με κατσίκες.

Καλά πληροφορημένες πηγές του πολιτικού ρεπορτάζ κάνουν λόγο για προσωπική παρέμβαση Παπαδήμου προκειμένου να υπουργοποιηθεί ο Α. Ροντούλης. Ενώ για την παραμονή των Χριστοφιλοπούλου, Ραγκούση σε νευραλγικούς τομείς της κρατικής μηχανής δόθηκε μάχη από τον κ. Παπαδήμο και τους συνεργάτες του.

(ellinofreneia.net)