Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!! ΑΠΟ '' ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ '' ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ !!!

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτη πρόκληση από "Ελληνικής καταγωγής" ευρωβουλευτή!

Ακούστε τι λέει στο video, ο Ελληνικής καταγωγής, ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Γερμανίας, για την πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
"Αναμένω μεγαλύτερα προβλήματα στη Βουλγαρία, διότι η προφορά μου ίσως είναι λίγο Βουλγάρικη, …δεν ξέρω. Λοιπόν, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν «Μακεδονικά» και τους αρέσουν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα αυτή. Επίσης, την αποκαλούν οι ίδιοι «μακεδονικά». Μπορώ επίσης απλά να σας υπενθυμίσω ότι η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Μπακογιάννη έκανε αυτή ακριβώς την πρόταση να τα αποκαλούν Μακεδονικά.
Απαράδεκτη η κίνηση του Γιώργου Χατζημαρκάκη: αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα!Χατζημαρκάκης: «είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που μπορώ να πω λίγα λόγια στα «Μακεδονικά»!
Άφωνους άφησε τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία (και όχι μόνον) ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) και Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού συνδέσμου (DHW) Γιώργος Χατζημαρκάκης με την πράξη του να αναγνωρίσει με το δικό του τρόπο «μακεδονική γλώσσα» κατά την χθεσινή του επίσκεψη στα Σκόπια.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος συμπροεδρεύει στην Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου τα Σκόπια, δήλωσε ότι «η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι λάθος και πρότεινε να συντάξουν μια πρόταση με τους Σκοπιανούς βουλευτές που θα απαιτούν στο μέλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην αφήνει απ’ έξω το επίθετο αυτό» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμα, μεταξύ άλλων ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής δήλωσε... «Η απουσία του επιθέτου «μακεδονικός» στην έκθεση είναι απαράδεκτη. Η Μεικτή Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση για αυτό, επειδή προκάλεσε αντιδράσεις εδώ στη χώρα και δεν θέλουμε να διαταραχθεί η εικόνα της στην Ε.Ε.».

Ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού συνδέσμου (DHW) μάλιστα, ξεκινώντας την ομιλία του στα Σκόπια είπε:«είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που μπορώ να πω λίγα λόγια στα «Μακεδονικά»!

Αν και δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιώργος Χατζημαρκάκης κάνει αναφορά φιλικά προσκείμενη στη γείτονα χώρα, ωστόσο η χθεσινή του αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα» θεωρείται από πολλούς εντελώς απαράδεκτη, ενώ έρχεται σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται ως η κρισιμότερη που περνά η χώρα μεταπολεμικά, σε μέρες κατά τις οποίες στην Ελλάδα διαδραματίζονται δραματικές στιγμές και ενώ στην Ευρώπη ήδη συζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.

Επίσης, η πράξη του Χατζημαρκάκη έρχεται μόλις 12 ημέρες πριν γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται στις 16 Νοεμβρίου.

Ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους Έλληνες της Γερμανίας από τη μέχρι τώρα στάση του ως προς την κρίση στην Ελλάδα. Πολλές φορές εμφανίστηκε σε συζητήσεις σε γερμανικά κανάλια υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και προτείνοντας μέτρα προς ώφελος της χώρας, υπό το πρίσμα της φιλελευθέρου αντίληψης.


Με την πτώση του FDP ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής «έκλεισε το μάτι» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και μάλιστα στο νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Συμμαχία. Μάλιστα λέγεται πως κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιφυλάξη ... ως έκπληξη τον Χατζημαρκάκη ο οποίος φαίρεται να είχε δηλώσει μέλος του κινήματος και ότι είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ωστόσο η χθεσινή του κίνηση έχει ήδη θεωρηθεί απαράδεκτη από τον ελληνισμό και ήδη έχει χαρακτηριστεί από πολλούς με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς.

Ενδιαφέρον είναι να γνωρίζουμε εάν τις απόψεις του Γιώργου Χατζημαρκάκη υιοθετεί και η Δημοκρατική Συμμαχία και άρα εάν συμφωνεί το κίνημα και η Ντόρα Μπακογιάννη με τα όσα είπε ο Χατζημαρκάκης περί «μακεδονικής γλώσσας».