Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙ !!!

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Αντιδρούν οι δήμοι για το χαράτσι στα ακίνητα και ετοιμάζουν καταλήψεις

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των δήμων, για το θέμα της καταβολής του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, αναμένεται να προχωρήσει τη Δευτέρα το πρωί 21/11 ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης. Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμος Νίκαιας Ρέντη. Στο δημαρχείο του δήμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πάνω στο θέμα αυτό και παραβρέθηκαν περισσότεροι από 500 πολίτες.
Η ενημέρωση έγινε από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν οι πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του χαρατσιού και ποιες νομικές δυνατότητες υπάρχουν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Ο δήμος Νίκαιας Ρέντη σε ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του, αποφάσισε να είναι στο πλευρό των δημοτών του και σε κάθε κινητοποίησή τους και ότι δε θα επιτρέψει τη διακοπή παροχής ρεύματος σε κανένα δημότη.
Η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους ηλεκτροτεχνίτες να προσφερθούν εθελοντικά και να επανασυνδέσουν το ρεύμα σε όποιο σπίτι φτωχού και ανέργου συνανθρώπου μας κοπεί η παροχή ρεύματος.
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους ηλεκτροτεχνίτες να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου συνανθρώπου μας και να προσφερθούν εθελοντικά να το επανασυνδέσουν εφόσον διακοπεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών, που καταγγέλλει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
newsit