Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ !!!

Ετοιμάζουν νέο κόμμα που θα διεμβολίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Μπορεί να γράφουν σήμερα οι εφημερίδες διάφορα για το πως οδηγηθήκαμε στην...
κυβέρνηση Παπαδήμου, οι προσεκτικοί όμως θα έχουν ασφαλώς αντιληφθεί ότι η τελευταία παρτίδα στο παιχνίδι «διαπλοκή εναντίον πολιτικών» (διότι περί αυτού πρόκειται) άρχισε να παίζεται στις 8 Οκτωβρίου. Τότε το συγκρότημα Μπόμπολα έθεσε ως εξής το ζήτημα: “Είτε εκλογές, που όμως θα ήταν καταστροφικές στις σημερινές κρίσιμες ώρες, είτε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια εθνική πλειοψηφία που θα στηρίζεται από την παρούσα Βουλή” . Και προσέθετε: “Ο κ. Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να εξαιρεθεί από την πρωθυπουργία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης“

Στη συνέχεια ο ΣΚΑΙ και το συγκρότημα Αλαφούζου μαζί με το ΒΗΜΑ του κ. Ψυχάρη άρχισαν να πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει, προωθώντας μια συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα ΛΑΟΣ – Ντόρα – Κουβέλη

Παράλληλα ιδρύθηκε εκείνες τις ημέρες νέα πολιτική κίνηση υπό τον παραιτηθέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη, πίσω από τον οποίο όπως λέγεται κρύβεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος και άλλα στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Διαμορφώθηκε δηλαδή ένα μέτωπο διαπλεκόμενων δυνάμεων που είχε ως πολιτική βάση τους Σημιτικούς και τους Μητσοτακικούς (δηλαδή το εκσυγχρονιστικό – φιλελεύθερο πολιτικό μπλοκ για να το πούμε απλουστευτικά) και ως επικοινωνιακό κριό τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Απέναντι τους ήταν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου ως εκφραστές του παλαιού πολιτικού συστήματος, ενώ την δική τους μπάλα έπαιζαν οι διάφοροι γνωστοί δευτεραγωνιστές του πολιτικού παιχνιδιού και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΣ. Μεγάλος χαμένος ο Βενιζέλος που ήδη τα όνειρα του για πρωθυπουργός να συντρίβονται μάλλον οριστικά.

Τελικά οδηγήθηκαν όλοι τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου που επί της ουσίας αποτελεί ένα σημείο ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων με την διαπλοκή (ισοπαλία 0-0 αν θέλετε)

Μια παρατήρηση πριν προχωρήσω: Εδώ έγκειται το βασικό πολιτικό λάθος του Α. Σαμαρά για μένα. Ενώ πιστεύει ακράδαντα στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, καθυστερώντας την ανασυγκρότηση της συντηρητικής παράταξης με την δημιουργία νέου κόμματος οδηγήθηκε σήμερα να εμφανίζεται μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ως εκπρόσωπος του παλαιού πολιτικού συστήματος, ως μέρος του πολιτικού προβλήματος δηλαδή. Γι αυτό και πρέπει να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατό

Πάμε παρακάτω: κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Λ. Παπαδήμος θα ηγηθεί ενός νέου κόμματος. Απλώς τον χρησιμοποιούν για να προωθήσουν την παλαιά ιδέα του “Τρίτου Δρόμου”, ή του Τρίτου Κόμματος Εξουσίας, το οποίο θα διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Θυμάστε τα “φιλελεύθερα” στελέχη της ΝΔ που μάζευαν υπογραφές μαζί με συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξουν την κυβέρνηση “εθνικής συνεργασίας”. Κατά την γνώμη μου αποτελούν μέρος της μαγιάς του νέου κόμματος εξουσίας.

Αντιγράφω από τον σημερινό ‘Τύπο της Κυριακής”: Αυτό το τρίτο κόμμα εξουσίας θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές, όχι κατ’ ανάγκην με τον κ. Παπαδήμο επικεφαλής αλλά με σκοπό να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Και να φτιάξει σκελετό είτε με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους είτε με στελέχη που δεν ανήκουν καν στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Πολύ περισσότερο όταν ο βαθμός απαξίωσης των δύο μεγάλων κομμάτων και οι αποστάσεις της κοινής γνώμης από το πολιτικό σύστημα όχι απλά δεν απαγορεύουν αλλά ίσως και να επιτάσσουν στο μυαλό των εμπνευστών του τρίτου πόλου τη συμμετοχή στελεχών έξω από το σημερινό πολιτικό σύστημα.



Κινήσεις σαν εκείνη της συγκέντρωσης υπογραφών από βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναμένεται να πολλαπλασιασθούν μέχρι τις εκλογές (γι αυτό θέλουν να τις παρατείνουν) και θα φτάσουμε κάποια στιγμή να δούμε τα σημερινά μέλη του Κοινοβουλίου να έχουν χωριστεί σε “εκσυχρονιστές” και “παλαιοκομματικούς”

ή σε «παπαδημικούς» και «αντι-παπαδημικούς».



Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Παπανδρέου -που όπως γράφουμε αλλού – θα τα δώσει όλα για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές- από την πρώτη στιγμή, με στοχευμένες διαρροές αφενός άρχισε να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Λουκά Παπαδήμου και αφετέρου ξεκίνησε ήδη να παίρνει αποστάσεις από την αντιλαϊκή και αντιδημοφιλή πολιτική που πρόκειται με μαθηματική ακρίβεια να ακολουθήσει η μεταβατική κυβέρνηση.



Έτσι διαμορφώνεται κατά την γνώμη μου το πολιτικό παίγνιο αυτήν την στιγμή. ΓΙ αυτό και η μοναδική διέξοδος που υπάρχει για τον Σαμαρά είναι να πάει σε εκλογές και ανασυγκρότηση της ΝΔ όσο μπορεί πιο σύντομα

apospasma.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ετοιμάζουν νέο κόμμα που θα διεμβολίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_2528.html#ixzz1daQuFHWm