Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ...



Από τον ΚΩΣΤΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Το βρήκα
σε post του tahalia, όπου μπορείτε και να ψηφίσετε για το αν πρέπει να βγούμε από το ευρώ και να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή ή όχι. Είναι σχόλιο από ένα φίλο, το οποίο -αρκετά ευρηματικό-, με συγκίνησε.
Χαρείτε το!....
Η Ελλάδα θα χρεοκωπήσει ότι και να κάνουμε. Αν δανειστούμε τώρα - που το κάναμε - απλά θα...
εοκωπήσουμε αργότερα - σε 2 χρόνια - και με μεγαλύτερο χρέος στη πλάτη. Οπότε καλύτερα τώρα. Βασικά μας συμφέρει μια πτώχευση πάρα πολύ και επιστροφή στη δραχμή. Οι λόγοι:
1.Οι πιστωτές αναγκαστικά θα περιμένουν και μεις προχωράμε χωρίς άγχος την ανάκαμψη της χώρας μας.Μαζεύουμε και ξοφλάμε χωρίς να βιαζόμαστε.
2.Θα ξαναγυρίσει ο κόσμος στα χωριά του, θα ξαναγίνει αγρότης,οι πόλεις θα γίνουν πιο ανθρώπινες.
Σαν συνέπεια θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων στις πόλεις. Η ύπαιθρος θα ξαναζωντανέψει απο το σημερινό μαρασμό.
Η Ελλάδα είναι πλούσια αγροτικά αν ασχοληθούν σοβαρά οι πολιτικοί με την αγροτιά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα επιβίωσης ,είμαστε υπερ επαρκείς σ'αυτό τουλάχιστον, οπότε φαί να φάμε θα έχουμε.
3. Θα μειωθεί κατακόρυφα η σαπίλα και η βρωμιά απο τη πολιτική εφόσον δεν θα υπάρχουν περιθώρια για ατασθαλίες, ο κόσμος δεν θα το δέχεται πλέον.
4. Θα επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες απο το εξωτερικό για να δουλέψουν στην Ελλάδα που θα τους έχει ανάγκη πλέον.
5. Επιστροφή στη δραχμή θα γίνει με πτώση όλων των τιμών αναγκαστικά, οπότε θα ζούμε με λιγότερο άγχος.Γιατί με το Ευρώ τι κερδίσαμε;; Όλα εκτινάχτηκαν στα ύψη. 6. Θα γίνει μεγάλη αύξηση των εξαγωγών με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της οικονομίας. Ελληνικές Βιομηχανίες, βιοτεχνίες,και επιχειρήσεις θα ξανανοίξουν και θα παρουσιάσουν άνθηση. Δείτε τους γείτονες τούρκους πως αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο.
7. Τέρμα τα εφφέ με τα ακριβά αυτοκίνητα και τα τζίπια, αυτοκίνητο αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.
8. Θα μάθουν να δουλεύουν όλοι οι τεμπελχανάδες, αναγκαστικά.
9. Θα απολυθούν καμμιά 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται έτσι κι αλλιώς και θα γίνουν αγρότες και άλλα επαγγέλματα. Στο κάτω κάτω αυτοί πιέζαν να μπούνε στο δημόσιο, γνωρίζωντας ότι συντελούν στο πρόβλημα.
10. Οι οικογένειες θα δεθούν περισσότερο,θα τρώμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί για οικονομία,όπως το παλιό καλό καιρό. Φασολάδα, αντσούγια και ζεστό ψωμί.
11. Θα απολαμβάνουμε τον όμορφο καιρό μας περισσότερο και τη θάλασσά μας,χωρίς άγχος, χωρίς κρεπάλες, περιτά έξοδα και άχρηστα μπαράκια να μας τα ζαλίζουν στη παραλία.
12. Θα γίνουμε πιο τίμιοι αναγκαστικά, γιατί χωρίς λόγο και μπέσα δεν θα επιβιώνουμε πλέον.
13. Θα αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός μας εφόσον θα έχουν πέσει κατά πολύ οι τιμές σε όλα - το ίδιο έγινε με την Ισλανδία κατακλύστηκε απο τουρίστες όταν πτώχευσε. Τα ξενοδοχεία θα είναι πάντοτε γεμάτα.
14. Θα μάθουμε να εκτιμάμε τα λεφτά - θα έχουν αξία όπως έλεγαν οι παλιοί- , θα αρχίσουμε να μαζεύουμε σε κουμπαράδες ξανά τα μικροπερισσεύματά μας και να εκτιμούμε πολύ περισσότερο το κόπο του καθενός.
15. Θα ξεκουμπιστούν τα μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα - praktiker, ikea, carefour, lidl, aldi και όλο το συναφές σκυλολόι που μαζεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια. Θα ξανανοίξουν ελληνικά μαγαζιά και το χρήμα θα μένει στη χώρα μας.
16.Θα εξαφανιστούν οι λαθρομετανάστες και πολλοί απο τους μετανάστες - τι να μείνουν να κάνουν ;; - και απο δουλειά θα υπάρχει άφθονη παντού.
17. Θα μάθουμε να εκτιμούμε ότι πραγματικά έχει αξία, όπως η οικογένεια, η ειλικρίνεια στις σχέσεις μας, η μπέσα, η αγάπη για τη πατρίδα, η σκληρή δουλειά, η δημιουργικότητα.
18. Θα ξανανοίξουν τα ταβερνάκια, ο κόσμος θα διασκεδάζει παρέα, με λίγα χρήματα, όχι όπως τώρα που ο καθένας κλείστηκε στο καβούκι του, και αγοράζει ότι σαβούρα του παρουσιάζουν που δεν του χρειάζεται.
19. Στα σχολεία θα μαθαίνουν τα παιδιά μας που οδηγεί η απληστία και οι φανφάρες με δανεικά λεφτά,χωρίς να τα έχουμε δουλέψει κι ετσι θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά πολύ πιο τίμια και εργατική.
20. Οι πολιτικοί αναγκαστικά θα προσέχουν πολύ περισσότερο τι νόμους και πολιτικές θα εφαρμόζουν εφόσον θα ελέγχονται σκληρά απο το λαό πλέον.
21.Θα αυξηθεί κατακόρυφα η αυτοπεποίθησή μας σαν λαος εφόσον θα τα καταφέρουμε χωρίς δανεικά αλλά με σκληρή δουλειά να ξεπεράσουμε τη κρίση.
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ.
ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ, ΜΑΣ ΣΥΜΦΈΡΕΙ !!!
Απο press-gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1dhWTijos