Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ;;;;;;;;;

28/6/11

Μια αποκάλυψη blog έγινε θέμα στη βουλή… ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει η Μαριάννα Τσήπα.
Η Ερώτηση του βουλευτή της Αριστεράς στην Ελβετία Ιωσήφ Ζησιάδη και η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf, όπου αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη φορολογία των καταθέσεων ελλήνων στην Ελβετία, έγινε θέμα στην ελληνική βουλή από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, που ομολογούμε ότι "τόλμησε" να δεχθεί την πρόκλησή μας.

Αρχικά τρεις παρατηρήσεις:
Α. Ο κ. Καρατζαφέρης «ξέχασε» να αναφέρει ότι η είδηση και τα στοιχεία ήταν αποκάλυψη ενός blog… (και που αναδημοσιεύσαμε και εμείς.
1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση! (21/6/2011)
2. Θέμα στον ελβετικό τύπο η Ερώτηση του βουλευτή Ζησιάδη στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας…
Σχετικό: Η Ελβετία επιθυμεί τη(Δείτε τα βίντεο) ...
φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση! (21/6/2011)

Β. Ο Ελβετός βουλευτής έχει ονοματεπώνυμο: Ιωσήφ Ζησιάδης! Ανήκει στην Αριστερά κι όχι στην ακροδεξιά ή τη δεξιά… Είναι ο πρώτος μετανάστης βουλευτής που έχει εκλεγεί στην Ελβετία και είναι Έλληνας! Συνεπώς κατανοούμε την «αλλεργία» του κ. Καρατζαφέρη για τους μετανάστες και την αριστερά…

Γ. Η "απάντηση" του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα, ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»… Καμία απάντηση για την ταμπακιέρα, τις συνεχείς διαβεβαιώσεις-παραμύθια της προηγούμενης (λίγων ημερών) κυβέρνησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πως δραστηριοποιούνται στην Ελβετία κ.λ.π. Ή μήπως με την τοποθέτησή του έριχνε τις ευθύνες (δηλαδή ψεύτες) στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών;

Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούμε σε ότι γράφαμε στη αποκάλυψη: «Οι Ελβετοί θέλουν τη συνεργασία στoν τομέα της φορολογικής απάτης, μάλιστα από το 2005 επιδιώκουν την υπογραφή ενός νέου πρωτοκόλλου, που θα έδινε τη δυνατότητα να φορολογούνται στην Ελλάδα τα περιουσιακά στοιχεία (βλέπε οι καταθέσεις), αλλά η επίσημη Ελλάδα των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου κοιμάται… Κοιμάται ή απλώς καλύπτουν φίλους που μετέφεραν αφορολόγητα τεράστια ποσά στις ελβετικές τράπεζες και θα κινηθούν όταν τα χρήματα μεταφερθούν από την Ελβετία και «ασφαλιστούν» σε offshore τράπεζες του Ειρηνικού;

Γιατί τα συνεχιζόμενα ψέματα από τη σημερινή κυβέρνηση; Γιατί οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης μας διαβεβαιώνουν (προχθές ο κ. Ξυνίδης διαβεβαίωνε στην ΕΡΤ 3 ότι όλα βαίνουν καλώς σε ότι αφορά τα κεφάλαια που διέφυγαν στην Ελβετία), ότι δεν υπάρχει ανησυχία αφού η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα;» Τέλος, λυπούμαστε που η ελληνική αριστερά «κοιμάται» (;) και ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται και ως φιλολαϊκός και «ηγέτης αντικαπιταλιστικού κινήματος» (έτσι δεν εμφανίστηκαν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ;).

Είναι κρίμα για την ελληνική αριστερά και ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, η ένοχη σιωπή τους στο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ιωσήφ Ζησιάδης ανήκει στο ίδιο πολιτικό ευρωπαϊκό σχηματισμό (Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς).

Απλή ανικανότητα ή κρύβεται κάτι περισσότερο; Μήπως αυτή η στάση σχετίζεται με δυνάμεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν το Μάστριχ;
Κρίμα…

Από το Στοχασμός πολιτική.
Bookmark and Share Πηγή : epirus-ellas.gr